Általános információk szülőknek

Gyakran ismételt kérdések

Hány éves kortól érdemes jelentkezni a versenyre?

A legideálisabb kor, amikor egy lány elkezdheti a modellkedést az a 13 és 16 éves kor közé tehető. Azért lényeges ilyen fiatalon elkezdeni a modellkedést mert jó pár évbe beletelik, amire egy teljesen kezdő kellően felkészül a modellkedésre. A cél az, hogy a lányok 18 éves korukra már profi, főállású modellek legyenek és minden nagyobb divatvárosban, és ügynökségnél megállják a helyüket. Mindebből következik, hogy a versenyre is 13-14 éves kortól érdemes jelentkezni. Ez persze nem jelenti azt, hogy azonnal elutasítunk valakit, ha még csak 12 éves. Előfordulhat ugyanis, hogy a jelentkező már 12 évesen is megfelel a divatipar aktuális elvárásainak.

Hány éves korig lehet jelentkezni a versenyre?

High fashion modellek esetében jelentkezés felső korhatára 23, míg a beauty modellek esetében 28 éves kor. A 23 éves korhatár legfontosabb szakmai indoka az, hogy a jelenlegi trendek szerint a legnagyobb designerek és divatházak a minél fiatalabb, baba bőrű modelleket keresik, ráadásul olyanokat, akik a világon először náluk debütálhatnak. Ebben a világban a 20 év feletti kezdő modellek igen komoly hátránnyal indulnak, és csak is akkor futhatnak be karriert ha minden adottságuk megvan ahhoz, hogy sikereket tudjanak elérni. Egyértelmű továbbá, hogy egy felnőtt nő életmódján, felvett szokásain és hozzáállásán nehezebben lehet változatni, plusz a karrier felépítéshez szükséges évek miatt sajnos 18 felett igen könnyű kicsúszni a korhatárból.

Portfólió és előképzettség nélkül is lehet jelentkezni?

Természetesen! Fontos tudni, hogy a verseny elsősorban teljesen kezdő lányok számára indul, ezért senkitől nem várjuk el, hogy topmodellként pózoljon, profi kifutós járással sétáljon és hogy portfólióval rendelkezzen. Sőt, nem is szeretjük az úgynevezett "profi" portfóliókat. A szétretusált stúdiófotók helyett natúr képeket várunk a jelentkezéshez csatolni. Ezen képeket smink nélkül, frissen mosott hajjal a lehető legtermészetesebb formádban kérjük elkészíteni.

Milyen elvárások és kizáró okok vannak a jelentkezőkkel szemben?

Alapvető elvárások a természetes külső, pozitív hozzáállás, pontosság, elhivatottság, egészséges életmód, kitartás, céltudatosság és rugalmasság. Elvárás továbbá az egészséges haj, a problémamentes bőr, valamint a szép fogak. A szeplő, az anyajegy, a fogszabályzó, illetve a serdülőkori pattanásos bőr egyáltalán nem kizáró ok, persze azért vannak szélsőséges esetek, de ezekről látatlanban sajnos nem lehet nyilatkozni.

Csak szuper magas és feltűnően vékony lányok jelentkezhetnek?

Nem. A High Fashion a divatipar egyetlen olyan szegmense, ahol szigorú magassági és testalkati igényeknek kell megfelelni. Mára egyre több neves nemzetközi modellügynökség alkalmaz nem feltétlen magas, de jó testarányokkal rendelkező, különleges kinézetű modelleket, így a versenyre is különböző magasságú és testalkatú lányok jelentkezését várjuk.

Akkor is lehet jelentkezni, ha valakinek nem tökéletesek a méretei?

A köztudatban élő szépségideállal szemben a modelleknél egyáltalán nem probléma, ha pici a cici. Sőt, még inkább előny is, hiszen jobban rájuk férnek majd a tervezők ruhái. A mellbőség ezért nem az elsődleges szempont, ellentétben a popsi méretével, mert a csípőt célszerű 90-92 cm körül tartani. High fashion modellek esetében 172 cm az alsó magassághatár, a felső pedig 182 cm. Mivel a modellkedést fiatalon érdemes elkezdeni, ezért semmi gond azzal ha valaki 13-14 évesen nem éri el 170-172 cm-t, 3-4 év alatt van rá esély, hogy elérje az ideális magasságot.

Vidékieknek is érdemes jelentkezni?

Igen, hiszen akár egy kis faluból is messzire juthatnak el a lányok a modellkedésnek köszönhetően! A mi dolgunk az, hogy úgy hangoljuk össze a verseny programjait, hogy azonos feltételeket teremtsünk függetlenül attól, hogy a versenyző honnan érkezik. Például aki Budapesttől tényleg messze lakik, annak egy hétvégére akár több fotózást is leszervezünk annak érdekébe, hogy ne kelljen állandóan utazgatnia hozzánk.

Milyen költségei vannak a versenynek?

A verseny egyetlen kötelező költsége az 5000 Ft-os regisztrációs díj, melyet díjat a jelentkezés elfogadását követően a casting alkalmával kell megfizetni. Ezen kívül komolyabb költség amivel számolni kell, az az útiköltség (pl. vonatjegy), annak aki vidékről fog ingázni a verseny programjaira. A regisztrációs díjon és az útiköltségen kívül a versenynek nincs semmilyen kötelező költsége. A portfolió kiépítését, a fotózások, divatbemutatók összes költségét, valamint a programok esetleges utazási és szállásköltségeit szponzoraink jóvoltából mi fedezzük.

Mennyi időt vesz el a verseny az iskolától?

Mivel tudjuk, hogy milyen fontos az iskola, így megpróbálunk minél kevesebb időt elvenni a tanulástól és az iskolai elfoglaltságoktól. A fotózásokat és az egyéb aktivitásokat ezért főleg hétvégére, illetve a nyári szünetre szervezzük, ezzel is biztosítva, hogy a verseny nem menjen a tanulmányi eredmények rovására.

A szülő elkísérheti a gyermekét a verseny programjaira?

Természetesen! Sőt 16 éven aluliak esetében ráadásul ajánlott is hiszen a fotózásokon és divatbemutatókon biztonságban és felszabadultan érzi magát a gyermek szülei jelenlétében. Fontos megemlíteni, hogy amennyiben a szülő elkíséri a gyermeket a programokra, a programok által felmerülő költségeket, mint utazási és szállásköltség, valamint az esetleges belépőjegyek árát maga köteles fedezni.

Maradj velünk kapcsolatban!

Ha észrevétele vagy kérdése lenne a The Cover Girl Hungary modellfelfedező versennyel, illetve a verseny keretében megvalósuló eseményekkel kapcsolatban, kérjük jelezze azt az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

1055 Budapest, Szent István krt. 27.

+36-70-882-6760

info@wtmhungary.com

Fiore Tondi Production logo
Major Model Management logo
Elite Events Budapest logo