Tanácsok kezdő modelleknek

Hogyan legyél profi modell

Sosem volt ennyi modell a divatvilágban, mint napjainkban, így ha befutott, sikeres modell szeretnél lenni akkor alkalmazkodnod kell a szakma szigorú szabályaihoz, és rengeteg belső tulajdonságnak kell megfelelned. Az olyan külső elvásásokkal, mint a minimum magasság már mindenki tisztában van, ám sajnos korántsem elég ha valaki szépnek és magasnak születik.

Ezért mielőtt belevágsz karriered építésébe fontos, hogy tisztában legyél a modellkedés alapvető szabályaival. Íme a legfontosabb tudnivalók amit nem árt tudni a modellkedésről:

1. Maradj minél természetesebb, óvd az egészséged!

A tiszta, egészséges haj és bőr a modellszakma alapvető elvárása. Kerüld a dohányzást, a kávét és a cukros energia italokat, hogy a bőröd és a fogaid sokáig szépek és egészségesek maradjanak. 

2. Maradj mindig fitt és táplálkozz helyesen!

A helyes táplálkozás és az állandó testmozgás nagyon fontos, mivel végül is a tested az az eszköz, amivel munkát vállalsz. Ha nem vigyázol rá, akkor elveszíted a lehetőségeket! Jó kapcsolatot kell kialakítanod a testeddel ahhoz, hogy sikeres modell legyél.

3. Kerüld az extrém tetoválást és a feltűnő piercingeket!

Természetesen vannak olyan márkák akik előnybe részesítik a tetovált modelleket, azonban ha keresett modell szeretnél lenni akkor jobban jársz ha kerülöd ezeket.

4. Mindig válogasd meg, hogy mit töltesz fel a netre!

Kerüld a részegen bulizós és meztelenkedő posztokat. Egyáltalán nem mindegy milyen képet mutatsz magadról a nagyvilágnak.

5. Mindig megfelelően öltözködj és viselkedj!

Kerüld a káromkodást, veszekedést, a negativitást és a botrányt. Egy ügynökség sem szeretik, ha a modelljének rossz híre van.

6. Mindig legyen “B” terved!

Sose hanyagold el az iskolát és a tanulást a modellkedés miatt, hiszen ha a modellként nem futsz be karriert akkor szükséged lesz egy végzettségre, hogy folytatni tudd az életed. Ne feledd, hogy egy jó modellügynökség megfogja érteni ezt a helyzetet.

7. Ne add fel, légy kitartó!

Egy casting nem garantálja, hogy megkapod a munkát, sőt valószínűleg többször is elutasítanak mielőtt kiválasztanak egy munkára. A legtöbb sikeres modell azért vitte sokra, mert kitartóbbak voltak, mint a többi lány. A kitartás a modellkedés egyik kulcsa.

8. Sose vesszen ki belőled a lelkesedés és a szorgalom.

Mindig fordíts időd a folyamatos gyakorlásra: ha elég időt szánsz arra, hogy otthon a tükör előtt gyakorolj pózolni és eljárj fotózásokra akkor, idővel tényleg profi modell válhat belőled.

9. Sose szállj el magadtól!

Maradj mindig kedves és illedelmes még ha rossz napod is van. A nagyképű és felvágós modelleket hamar kiveti magából a szakma.

10. Fogadd el, hogy a modellkedéshez rugalmasnak kell lenned és lemondásokkal is jár.

Nincs nyári szünet és a családoddal, barátokkal sem lehetsz majd annyit.

11. Ne engedd, hogy a szerelem és a barátok befolyásoljanak a döntéseidben.

Csak olyan  barátokkal vedd magad körül, akik 100%-osan támogatnak karriered építésébe.

12. Maradj biztonságban!

Soha ne találkozz olyan személlyel akit az interneten ismertél meg. Egy valódi ügynökség sosem fog Friend Request-et küldeni és sosem fogja kérni, hogy Messengeren küldj képeket magadról. Mindig kérd ki szüleid véleményét ha az ilyet tapasztalsz, hiszen élettapasztalatuk és bölcsességük garantálni fogja a biztonságodat. A jó tájékozottság a profi modellek ismérve.

13. Midig kommunikálj!

Sokkal könnyebb sikereket elérni, ha az ügynököd, mentorod tud az elképzeléseidről, terveidről, hogy mi fontos számodra, és persze ha tud minden olyan dologról, ami a munkádat, a céljaid elérését befolyásolhatja. Ha nem nyílsz meg, nem kommunikálsz előfordulhat, hogy olyan helyzetekbe  is kerülhetsz, melyekben a munkád során nem fogod magad jól érezni.

14. Légy hálás azoknak akik energiát, időt és pénzt fektetnek abba, hogy sikeres legyél.

Ha ők nem volnának akkor te sose lehetnél profi modell.

15. Bízz meg az ügynöködben!

A kölcsönös bizalom a legfontosabb alapelve a jó munkakapcsolatnak. Fontos tudnod, hogy egy jó ügynök nem a saját anyagi, hanem a te karriered építésének érdekeit tartja első helyen és hogy bármilyen, akár bizalmas kérdéssel is bármikor felkereshesd. Az ilyen bizalmi kérdések megoldása nélkül bizony nem lehetsz sikeres ebben a szakmában.

Végül a legfontosabb, hogy mindig fogadd meg az ügynököd, mentorod tanácsait. Ha kell ismerd meg, építs ki vele közvetlen kapcsolatot ahhoz, hogy feltétlenül megbízz benne és megfogadd minden tanácsát.

Maradj velünk kapcsolatban!

Ha észrevétele vagy kérdése lenne a The Cover Girl Hungary modellfelfedező versennyel, illetve a verseny keretében megvalósuló eseményekkel kapcsolatban, kérjük jelezze azt az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

1055 Budapest, Szent István krt. 27.

+36-70-882-6760

info@wtmhungary.com

Fiore Tondi Production logo
Major Model Management logo
Elite Events Budapest logo